Tijdstrijd

Tijdstrijd

Tijdstrijd is de eerste short film die ik heb geregisseerd. In Tijdstrijd volgen we de drukke studente Floor. Zij plant haar hele leven van seconde tot seconde. Op de dag van haar 21e verjaardag verliest ze haar grip op de tijd. De tijd krijgt Floor in zijn macht. Lukt het haar om los te breken van de tijd en weer te genieten van elk moment?

Een film over het zoeken naar de balans tussen drukte en rust. Je kan je tijd besteden aan het piekeren over alles wat je nog moet doen, maar waar ondertussen niets van terecht komt. Begin en onderweg zul je zien waar het je allemaal toe brengt.

Stills

Productie

In de pre-productie ging ik op zoek naar de perfecte stijl voor de film. Een drama met een thriller touch, dat is wat ik sterk voelde bij het schrijven en door ontwikkelen van het script. Tijdstrijd hebben we gedraaid in 4 draaidagen, 8 t/m 11 april 2022.

De klokken

Een van de grootste uitdagingen in de voorbereidingen, was klokken verzamelen. De tijd staat centraal in Tijdstrijd en dit wilde ik visualiseren met klokken. Ik had maar een klein budget voor de film, dus de klokken moesten gratis opgehaald of voor een klein bedrag gekocht kunnen worden. Uiteindelijk heb ik zo’n 50 klokken weten te verzamelen. Deze zoektocht droeg ook bij aan het verhaal. De verschillende typen klokken en de verhalen van de mensen waar ik ze ging halen gaven me inspiratie.

De trailer

De Film